Nytteløs EU-motstand

EU-flaggJeg har aldri prøvd å legge skjul på at jeg har vært ihuga EU-fan. Helt siden 1972, faktisk, da jeg var en skarve tiåring, uten de fjerneste begreper om hva det innebar. Nå for tiden er det vel snarere motstanderne som ikke helt har fått med seg hva EU innebærer.

Og motstanden brer om seg. Nå sier selv høyrefolk, folk med millionlønn og oslofolk nei til EU, skal vi tro pressen, etter at dagens måling, utført av Sentio, for Nationen og Klassekampen, slapp ut, med beskjed om at 62,5 prosent av befolkningen er mot norsk medlemskap.

I utgangspunktet svært triste tall for oss som er for, men vi har en vidunderlig trøst i det simple faktum at selv de formelle EU-landene er mindre EU-medlem enn oss, som innfrir EUs krav med langt større iver enn noe EU-land.

Så får vi heller bare være mot, da, og gjøre én ting, mens vi sier noe annet.

Vi er litt rare på den måten, men det er helt ok for meg.

Dessuten er vi flinke til å illudere europeisk samhold. Den syns jeg nesten vi skal ha:

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s