Sosial avveksling

Sosiale medier

Egentlig utstår jeg ikke de sosiale mediene, men tilbringer masse tid der lell, skjønt da på vegne av organisasjoner og virksomheter, som er overbeviste om at det gavner dem.

Men de bringer veldig lite nytt til torgs, de sosiale mediene, som, i den ene eller den andre formen, har vært der et par tiår allerede (er det rart man anser seg kronisk sosialmedialt-utmattet?). I dag brukte jeg likevel litt tid på dem – som meg selv, til en forveksling, og syns i bunn og grunn det var helt greit.

Som avveksling. Men jeg tviler på at det blir en vane.

(Enhver som måtte finne for godt å påpeke at også blogger er sosiale medier, vil naturligvis være i sin fulle rett, og dertil ha rett. Det er bare det at jeg forbinder dem med betydelig mindre skvalder.)

7 thoughts on “Sosial avveksling

  • Jeg tror kanskje du er mer inne på noe enn du aner. Vi som puslet med egne hjemmesider på 1990-tallet hadde ikke kommentarfeltene. Til gjengjeld hadde vi gjestebøker, som jeg for egen del valgte å droppe helt, med unntak av et lite forsøk, inspirert av Kiplings Try everything once.

   Nå er det godt mulig at selvinnsikten blir i overkant brutal her, men jeg ser ikke bort fra at både jeg og mine geliker er altfor glad i vår egen stemme. Ta bare nettavisene, som på død og liv skal ha kommentarfelter i artiklene sine. Det er jo ganske betegnende at en journalist fullroses inntil det pinlige om h*n skulle slumpe til å involvere seg i den påfølgende debatten.

   Selv må jeg nok tilstå at det er ganske deilig å slippe unna debatt. Egne refleksjoner er nok mer tingen min, som du er inne på.

   Like

  • Det tror jeg nok også. Om man liker å debattere. Men av og til er jeg nesten glad for at bøkene mangler kommentarfunksjoner, slik at forfatterens stemme kommer til sin fulle og uforstyrrede rett. :-)

   Like

  • En liten ting til (jeg har åpenbart ikke reflektert nok over hva som gjør debattene så problematiske):

   Jeg har stort sett aldri fri. I dag må jeg ordne noe annonseinformasjon til et flyselskap — og publisere noen saker på lokalweben, foruten de huslige syslene. Det er best å ta det nå, siden det er betydelig travlere på “arbeidsdagene”. Ofte er det likevel slik at jeg får lyst til å slynge noe helt privat ut på werdenswewen før jeg begynner, uten tanke for at det kan avstedkomme en debatt.

   Mer enn én gang har det fått meg til å overveie kommentarfri blogging, må jeg medgi. Men det er jo litt ufint, da.

   P.S. Og for ordens skyld, anser jeg ikke det vi pusler med nå for debatt. :-)

   Like

  • Om man skal være tro mot definisjonen (snarere: begrepets opphav), web log, altså en logg eller virtuell dagbok, om man vil, syns jeg vel kanskje det, men det er klart at bloggene, i og med kommentarfunksjonen, har utviklet seg til noe mer enn opprinnelig tenkt — og det både på godt og vondt.

   Like

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s