Sten i glasshus

BAs førsteside 2. november 2010På seg selv kjenner en visst andre, etter hva de forteller. Og så er det virkelig noe i det de sier om å feie for egen dør, før man møter seg selv i den, eller noe i den leia. Det burde jeg visst ha lagt meg på sinnet før jeg ga meg til å overhøvle fordums Bergens Arbeiderblad her om dagen, for at de gjorde slikt fryktelig vesen av at byens kronjuveler, Brann-legenden Kniksens fotballtrofeer, var stjålet – over det meste av førstesiden.

Mye skrik og lite ull

Nå har jeg i og for seg alt gjennomført en liten botsgang for helligbrøden (Bergen er noe for seg selv på den måten), men noe forteller meg at det muligens ikke ble helt oppriktig oppfattet. Rett nok står jeg fast på at det umulig kan være lett å publisere daglige aviser i en så pass begivenhetsløs by, men de har ennå et lite stykke å gå før de slår meg – og lokalsamfunnet jeg bebor, som gjør stort nummer av følgende, sakset herfra:

Fullverdig isenkram i kjømda

– Nå som vi holder søndagsstengt, får vi også bedre tid til å forberede isenkramavdelingen, der det i første omgang blir plass til både kjøkken-, stentøy og kontorrekvisita, og så følger vi på med leker og verktøy, noe vi tror folk i bygda har savnet, etter at Amlie lukket dørene. Det sa Finn Augestad i Bunnpris for én måned siden. Nå skjer det ting.

– Vi har ingen målsetting om å komme opp på samme nivå som Amlie, men kommer til å spe på, bit for bit, forteller han nå.

– Vi kommer blant annet til å flytte avdelingen for katte- og hundefôr til en annen del av butikken, slik at hele endeveggen etter hvert forbeholdes non-food-artikler, altså kjøkken-, stentøy og kontorrekvisita, for å nevne noe. Sist vi snakket sammen, nevnte jeg at vi ville følge på med leker og verktøy, og som du ser, har vi iallfall litt verktøy på plass.

Med litt hell kan vi kanskje påregne å få unnagjort noen av julegavekjøpene lokalt?

Dette er egentlig litt pinlig, men når jeg er sliten, har en hektisk timeplan og laber konsentrasjonsevne, ender det som regel med bokmål (og harelabbsaker, som denne), som er unnagjort rundt fire ganger raskere enn nynorsken.

Det siste tilskuddet til vår lokale overflod:

Litt av hvert for far
Litt av hvert for far – og i hyllene til venstre, garn til mor, naturligvis.

Kjære fordums Bergens Arbeiderblad (og Bergens Tidende) (og Ole Irgens): Hva sier dere? Er vi skuls?

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s