Vekk meg når det er over

Spectres Ernst Stavro Blofeld

Det er nesten lørdag kveld, og dermed rundt tre dager siden TV 2 slapp den skumle overvåknings-avsløringen på et uforvarende publikum – og vakte nasjonal paranoia av en nyhet som er like gammel som den kolde krigen selv.

Hadde du spurt meg for noen år siden, ville jeg aldri ha trodd jeg noen gang skulle sagt meg enig med Vebjørn Selbekk, som slapp følgende melding på Twitter i dag:

noe jeg i og for seg lot ham forstå:

Pressen vet det nå: Avsløringen var uten substans og trøkket begynner å avta. Likevel tviholder den på en og annen overskrift.

Skal vi satse på at det er blåst helt over i morgen? Om det skjer uten at pressen samtidig tar et oppgjør med egen egen rolle i den grunnløse panikken, får jeg enda en grunn til å beholde presiseringen i egen stillingsbenevnelse.

Tar den derimot et slikt oppgjør, skal jeg overveie å stole på norske nyheter (ikke at jeg gjorde det onsdag kveld, altså). Rolig, jeg sa overveie. For det vil ta tid å gjenreise tilliten etter den smellen der. Men de ga oss noen dager i sentrum av verdensbegivenhetene, iallfall. I alle fall i egen presse. Den skal de ha:

Men å lage nyhetene selv, var kanskje litt… driftig, TV 2 (og dere som fulgte opp)?

P.S. Kjører TV 3 fortsatt Bond-kavalkade på lørdagskveldene? Jeg kunne sjekket tv-programmet i nettavisene, men tør ei.

4 thoughts on “Vekk meg når det er over

 1. Yupp, er vist Roger Moore i kveld.
  Og Clinter’n var på i natt en gang med en sånn kald krig greie.
  Mye koseligere med Burt Reynolds og Sally Field på nattkinoen, selv om Clinter’n er et hakk kjekkere enn Reynolds

  Like

  • For å være helt oppriktig, var jeg vel egentlig ikke så interessert. Bond-referansen var en retorisk greie, helst, med tanke på at vi muligens har følt oss litt vel geopolitiske her i landet de fire siste dagene. Skjønt det virker som om pressen lusker seg stille bort fra emnet nå, i håp om at ingen har merket hvor de blamerte seg.

   For det gjorde vi naturligvis ikke. Jeg har i alle fall ikke sett noe! Vi får anta de håper inkompetansen deres glemmes om de selv fortier den.

   Jejeje.

   Like

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s