Irsk NYT-planking og økonomisk motivert hemmelighold

Jeg laget en par–tre annonser for en kunde her om dagen, myntet på irske nettaviser, og tenkte jeg skulle sjekke irske Independent, for å se resultatet i sine endelige omgivelser. Jeg oppdaterte og oppdaterte, men borte vekk var og ble annonsene. Det var da det demret for meg at visningene trolig var forbeholdt lesere med irsk ip-adresse. Konspirasjonsteoriene begynte å kverne. Har de noe de helst vil holde for seg selv, disse notoriske IRA-sympatisørene?

Det handler vel heller om økonomi, tenker jeg. Jeg mener… Hvorfor skyte spurv med kanon (utlagt: betale for bøttevis av irrelevante, utenlandske visninger)? Hvorom alt og inkje, sendte avisens annonseavdeling meg noen skjermdumper, etter gjentatte og mislykkede forsøk på å besøke avisen via irske proxyservere – her ved én av dem (og annonsen i topp):

Independent.ie, med en av annonsene i header (klikk bildet for større versjon)
Independent.ie, med én av annonsene i header (klikk bildet for større versjon)

Jeg laget et par tårnformater også, som jeg ikke skal plage leserne med. Derimot vil jeg gjerne påpeke at det er forbløffende hvor mange nettaviser, verden over, som planker NYTs design (har gjort det selv også, jeg, altså, det er ikke det).

Men så er det vakkert, da, skjønt noe sier meg at VG Multimedia-sjefen ikke helt deler den oppfatningen.

Jeg liker for øvrig overskriften i toppsaken (over). , tenkte jeg intuitivt, intervjue nøkkeltall?

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s