Tidsånden på 83 ord

Metropolis

Med 83 ord, i ett skarve avsnitt, sammenfatter aftenpostenjournalist Joacim Lund i dag tidsånden, i kommentaren Vinn eller forsvinn:

[…] For oss som vokste opp på 70-tallet er det ikke vanskelig å se at denne teorien står vesentlig svakere i kurs i dag. Alt skal måles. Studentene tar kampdop før eksamen. Treneren topper laget når niåringene våre skal spille fotballkamp. De mest skruppelløse selgerne hever millionbonuser. Folk twitrer om hvor langt og fort de har løpt. Doper seg for å bli best. Løper på seg hjertefeil i Birken-forberedelsene. Sjekker ligningen til alle de kjenner. Navn og tall er det eneste som betyr noe.

Der han for øvrig tar et drabelig oppgjør med skoleverkets utvikling.

Og vi undres hvordan vi kan ha gjort oss fortjent til slike eliter.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s