Brønnøysunds Avis er så danka ut

Essoen har ope (faksimile fra Tysnesingen.no)

Fagbladet Journalisten og Finansavisen går ovenfornevnte lokalavis en høy gang, i sin bruk av riksdekkende omtale av fillesaker – og plumper dermed lukt ut i fellen de hånflirende mener lilleputtene betråkker.

Tre i allé (faksimile fra Brønnøysunds Avis)
Faksimile fra Brønnøysunds Avis.

Det hele begynte som en vanlig dag for bankmannen Gunnar Hansen (eller for å være helt ærlig: det aner jeg jo virkelig ikke – det var første juledag, dessuten), ansatt i den lokale sparebanken, som på fritiden pusler med en lokal portal (som, efter hva jeg forstår, forlengst har danket ut lokalavisen), da han her om dagen gjorde sambygdingene oppmerksom på at Esso-stasjonen holdt åpent første juledag (se faksimilen over). Tildragelsen fikk det til å rykke noe aldeles forferdelig i Journalisten-redaktør Helge Øgrims smilebånd. I så stor grad, faktisk, at han mente Brønnøysunds Avis (som gikk sin seiersgang med grenen som hadde blåst ut i veien her i høst) “så danka ut”. Du finner den FB-postede lenken her (28. desember). Og Finansavisen fulgte opp. Omtale i riksmediene er ikke hverdagskost for oss i periferien, så De kan selvsagt tenke Dem oppstandelsen, i form av toppoppslag på Tysnesingen.no:

Tysnesingen i Finansavisen

Og det vil jeg bare ha sagt: Nu er vi flyvende forbannet. For all del, vi ler gjerne av andre, vi også, spesielt om det er østlendinger involvert, men hvis de kommer her og peker nese av oss, disse high and mighty østfjertene… Vel, da blir vi simpelthen mannevonde.

Tysnesingen-redaktør Hansen derimot, tar det hele med fatning. Eller, som han selv uttrykker det:

Men at tysnesingen.no skulle havna som sak i ei Oslo-avis er jo berre gøy! Dei ler av oss og me ler av dei!

Den tenker jeg satt, Øgrim (og hør bare hvor oppriktig, uanstrengt og hjertelig vi ler).

For det er som bestemor sa: Som man sår skal man høste.

Il nuovo Petterson

P.S. Om noen skulle forledes til å mista denne posten for harselas med lokaljournalistikken, har de virkelig ikke skjønt det skvatt – og alvor kun for alvor. Undertegnede har den tvilsomme æren, faktisk, å publisere småtterier i den ultrahyperlokale portalen Lundegrend.no, for tenk. Så kom ikke her.

Se opp, oslopresse: Nu er det hæren flytte meg (blodig) alvor.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s