En trist dag for nettjournalistikken

VG Netts forside mandag 3. januar 2011

Mandag 3. januar markerer nok en milepæl i medienes halsbrekkende ferd fra rollen som nyhetsformidler til kommersiell formidlingsplattform. Det er VG Nett som forestår dagens “nyvinning”, i form av annonser som legger seg oppå “avissiden”, som vist i billedet over. VG Multimedia er også blant dem som går i bresjen for betalingsbasert nyhetsformidling via iPad (skjønt foreløbig gratis).

Kanhende er denne type annonsering et fenomen vi som fortsatt ønsker gratisnyheter må avfinne (eller innfinne, som det heter i avisene) oss med? På den annen side har vel heller ikke VG Nett vært stedet å gå om man søker slikt. En trist utvikling er det nå lell.

4 thoughts on “En trist dag for nettjournalistikken

 1. Create a folder..
  Name the folder VG-nett
  Put the content in that new folder
  Save the folder..
  Click on the folder..
  Do you want to delete this folder? *yes* or *no*
  Click *yes*
  The VG-nett folder is deleted..

  Like

  • En helt genial løsning, Sigismundo. Like forbannet havner jeg der rett som det er, tross alle hønene jeg har plukket med nettstedet gjennom årene. En slags tvangshandling, antagelig — eller avansert flagellisme.

   Like

 2. Bet meg merke i det der, ja. Fryktelig irriterende! Men like irriterende må være de reklamevideoene som begynner å spille av skulle man være så uheldig å dra musepekeren over den. Legg til enda mer irritasjon om man har lyden på PCen helt på maks!

  Like

  • Fyttirakkern, ja. De er en grusom vederstyggelighet. Nå må det vel tilføyes at jeg har full forståelse for at nettavisene ser seg om etter nye måter å tiltrekke seg annonsører på. Annonser er langt å foretrekke, om betalingsløsninger er alternativet. Av samme grunn har jeg ingen som helst forståelse for dem som bruker forskjellige former for ad-blockers, og dermed bidrar til å rive bort grunnlaget for gratisnyheter på web.

   Om jeg hadde hatt noe å si, ville jeg ha foreslått gratisutgaver med annonser (også for brett-apps, iPad inkludert), med identiske utgaver, minus annonser, for dem som vil betale for å slippe. Det ville i begge tilfeller generere inntekter (som jeg virkelig syns de fortjener), forutsatt at folk slutter med disse hersens ad-blockerne, vel å merke.

   Like

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s