Nabokjerringer? Bring ’em on!

Statsministeren snakker om digitale nabokjerringer i nyttårstalen

For å være helt ærlig, er jeg ikke så veldig opptatt av hva statsministeren mener, hverken om dette eller hint[1]. Av samme grunn hoppet jeg også elegant bukk over nyttårstalen hans i går, i motsetning til mange andre, innser jeg nå – spesielt etter at jeg i dag tidlig ble minnet på en fire år gammel bloggpost jeg begikk, om nabokjerringer av det udigitale slaget (lenken til bloggposten finner du i tweeten):

IMG_5643

Siden har det gått slag i slag, senest med et Dagsrevyen-innslag nå i aftes, med bloggeren Heidi Nordby Lunde (t.h., også kjent som VamPus), som straks etter nyttårstalen skrev dette ildfulle innlegget, hvorfra følgende utdrag er hentet:

[…] De som etterlyser flere nabokjerringer for å få skikk på samfunnsdebatten kan jo begynne med seg selv. Heve presisjonsnivået, sjekke fakta, tåle motstand. Journalister kan begynne å møte forberedt, faktasjekke påstander og utfordre debattantene med fakta. Det kan jo hende at når nivået på den generelle samfunnsdebatten heves, så vil det reflekteres i kommentarfeltet under og gjøre det vanskeligere å slippe unna med lettvintheter – også i disse såkalte mørke stedene på Internett.

Alt sammen ting jeg uten videre kan tiltre (og du verden, så deilig å se noen bruke Internett som egennavn, til forveksling). Men jeg har bare tre ting å si, egentlig:

  1. Det er meg revnende likegyldig hva statsministeren måtte mene om emnet
  2. Skulle man likevel komme ut for en digital nabokjerring, får vi behandle dem som ekstremistene, med god argumentasjon eller skuldertrekk (hva den første gruppen betreffer, går jeg for det siste alternativet)
  3. Kikk på stasminister’n oppi her. Er det bare meg, eller har de vært ekstra rause med sminken denne gangen?

Det er i alle fall ingenting å kave seg opp over. Just sayin’.


[1] Det har ingenting med den sittende statsministeren å gjøre, men er å anse som en generell, parti- og statsminister-uavhengig betraktning. Utgangspunktet for det synet er at våre politikere er blottet for innflytelse over de store spørsmålene.

One thought on “Nabokjerringer? Bring ’em on!

  1. Pingback: Nabokjerringer? Bring ‘em on! | Sosial På Norsk | Scoop.it

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s