Far på vektorkjøret

Det som begynte så forsiktig, med en rød og klassisk jerngryte fra Le Creuset, er i ferd med å bli en liten besettelse. Etter at fruen la sin elsk på merket, har det vanket noen huslige gaver på meg, til jul, så vel som til fødsels- og farsdag – så jeg tar vel ikke for hardt i, om jeg antyder at noen er på Le Creuset-kjøret.

Personlig er man, som alt antydet, for tiden på vektorkjøret, i et nostalgisk anfall av dataassistert tegning anno 1985 og der omkring. Organiske figurer er de mest tricky, så jeg begrenser meg til mer eller mindre livløse, dels shiny flater, men hvem vet … Nå som Microsoft har stengt clipart-arkivet (helt sant!), inkludert illustrasjonene vi bidro med, da Powerpoint ble født, kan jeg vel like godt innrette meg på å mekke min egen clipart.

I mellomtiden er det vel bare å fastslå at kjøkkenet er begynt å bære et urovekkende preg:

IMG_0379.JPG

Men én til vil jeg ha sagt: Jeg må lære meg å huske at jeg disponerer over bezierkurver. Det gjorde vi ikke dengang da, noe som resulterer i at jeg benytter altfor mange vektorer i tegningene. Gamle venner er i sannhet vonde å vanne.

Om du leser dette, kone pone, har det ikke vært mulig å overse at det hekles grytelapper. Er det lov å ymte om noen matchende, røde, til jul?

One thought on “Far på vektorkjøret

  1. Pingback: Vektorgrafikkens begrensninger | Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s