En gang i verden

En gang i verden kunne vi snakke om jødedeportasjonene med forakt i stemmen, med visshet for at vi var av en annen støpning.

Vi kunne felle en tåre for Anne Frank, og for dem Oskar Schindler ikke klarte å redde – eller av Sofies valgLivet er herligHolocaust (TV-serien) eller Pianisten.

Men det var før Erna:

Vi må stålsette oss for at det vil være mye uro rundt utsendelser fremover. Dette blir ikke smertefritt. Det er stor smerte for dem som har tapt håpet sitt om et opphold her.

Sier hun, og advarer om at vi vil se mange hjerteskjærende scener i tiden som kommer.

For hvert år som går, vil det føles som et fjernt minne, men:

En gang i verden kunne vi snakke om jødedeportasjonene med forakt i stemmen, med visshet for at vi var av en annen støpning.

Vi kunne felle en tåre for Anne Frank, og for dem Oskar Schindler ikke klarte å redde – eller av Sofies valgLivet er herligHolocaust (TV-serien) eller Pianisten. Og tenke at det ikke er lenge siden slike grusomheter fant sted.

En gang i verden.

P.S. Ja, det er forskjell på selv å drepe, og på å overlate vergeløse mennesker til en uviss skjebne. I alle fall om man slavisk følger lovens bokstav. Så er det Gud hjelpe oss også det vi gjør.

Foto: Fra oppstanden i den jødiske ghettoen i Warszawa, mai 1943. Fotografen er ukjent, men bildet er med stor sannsynlighet tatt av en fotograf i tyske Propaganda Kompanie 689, tilgjengeliggjort for offentlig bruk, ad Wikimedia Commons.

9 thoughts on “En gang i verden

 1. Jødene var ikke innvandrere i Europa. Men har bodd her minst siden Karl den Stores tid, og dermed fra de første nasjonaldannelser. Askenazy-jødene var således en europeisk urbefolkning, akkurat som germanerne, slaverne, latinerne. Det er faktisk vi innfødte europeere som er vår tids jøder! Mens de afrikanske og arabiske folkevandrerne som nå flommer over Middlehavet er vår tid “nazister”. Nazismen var nemlig en ektrem utvekst av Vølkish-bevegelsen, som også utviklet Lebensraum-ideen. Om at ekspansive folkegrupper, sperret inn av trange grenser på ressursfattige områder, hadde rett til å overta landområder fra folkefattige, nasjoner. Når muslimske menn nå flommer over Middelhavet og marsjerer oppover Balkan, er de på samme jakt etter Lebensraum som de Wehrmacht-innvandrerne som i 1939 brøt ned de polske grensestolpene, og i 1941 padlet over San-elvea for innvandre Russland (Fall Barbarossa). Bildet ditt fra Warszawa 1943, viser således SS-innvandrere i Polen, som tar seg til rette ovenfor en østeuropeisk urbefolkningsgruppe i et land som ikke var deres. Akkurat slik arabiske menn ved massive overgrep tar seg til rette ovenfor den tyske urbefolkningen i Køln og andre europeiske byer. Konklusjon: Innfødte europeere er vår tids urbefolkning, der innvandringskritiske innfødte europeere også er vår tids jøder. Så Gud hjelpe dere globalister som nå driver fram nye Lebensraum-folkevandringer, som også vil føre til nye Holocaust mot Europas urbefolkning.

  Like

 2. Pingback: Ondhetstyrannenes kunnskapsløse, tomme trusler | Nedtegnelser

 3. Kjære “ETNISK NORSK, DVS MED URBEFOLKNINGSBAKGRUNN.”

  Jeg er ikke videre begeistret for polemikk, spesielt ikke av det konfronterende slaget du legger opp til, og deltar derfor heller ikke i kommentarfeltene på nettet. Bloggpostene er min ventil, derfor kommer svaret mitt på denne måten, ettersom kommentaren din er så illustrerende for dagens debattklima.

  Jeg kommer heller ikke til å benytte kommentarfeltet til respons på eventuelle tilsvar.

  Like

 4. Ja, jeg er enig at mitt svar er illustrerende for dagens oppiskede debattklima. Ikke minst takket være dere innvandringsliberalere ikke nøler med å ta i bruk jødene og holocaust som retoriske virkemidler mot innvandringsskeptiske. Så jeg tror min satire traff der den skulle, for du har jo nettopp skrevet et rystet tilsvar som ny bloggoppdatering. Mission accomplised! (Viser for øvrig til mitt lange svarinnlegg på din siste oppdatering)

  Like

  • Innlegg rundt samme tema skrevet av Minerva-redaktøren i kveld er bra. Kanskje Nedtegnelser-bloggen er en av inspirasjonskildene?

   “Det er ikke 1939. Ingenting blir klarere av å dra 2. verdenskrig inn i asyldebatten. Norge har aldri hjulpet så mange mennesker fra forfølgelse, både her og i nærområdene, som vi gjør nå”. http://www.minervanett.no/det-er-ikke-1939/

   Like

   • At denne bloggen, som knapt har lesere overhodet, skal ha inspirert noen, holder jeg for svært usannsynlig.

    Av samme grunn kan du ikke gjøre regning med å treffe mange med kommentarene dine.

    Like

 5. Pingback: Mørkt før stormen | Nedtegnelser

 6. Pingback: Antirasister på villspor? | Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s