Har Norwegian-pilotene fløyet for nær solen?

Det er klart man kan kjenne på en viss sympati med arbeidstagere som overbelastes, uten at det kompenseres på noe vis, og det er vel heller ikke så vanskelig å se at Kjos & co har vært flinke til å tyne maksimalt ut av mulighetene, hårfint balanserende på grensen av det juridisk og moralsk forsvarlige.

Men når du konfronteres med det enkle faktum at en Norwegian-kaptein gjennomsnittlig tjente NOK 1.142.172,- i 2014 (det skulle undre meg om lønnen var mindre, to år senere), mot å arbeide 17 dager i måneden – og innkasserte NOK 12.000,- for å arbeide én ekstra dag … Du vet, det gjør jo noe med viljen til medfølelse.

For spørsmålet melder seg jo, forholdsvis uvegerlig: Har Norwegian-pilotene, som klodens aller første pilot, Ikaros, fløyet hakket for nær solen, og svidd vingene godt i forsøket?

Med alt det sagt, sogner jeg til dem som anser flyplass-nedleggelser og redusert flytrafikk (med det som måtte følge av uunngåelige konkurser) et godt tegn for klodens fremtid, men kan heller ikke unndra meg den simple kjensgjerning at jeg er bekymret for familiens egen ferie om et par uker, båret på Norwegians vinger, om gudene vil det slik.

Det er klart det får en til å føle seg litt småhyklersk, men det er tre år siden man sist besatt en flykabin, så den dårlige samvittigheten, for min andel av utslippene, er jo ikke direkte påtrengende. Men jo:

Kjosern skviser nok sitronen for alt den er verdt. Men hvet De va? Det gjør pinadø pilotene med.

Og resten av oss … Vi flyr tre-fire personer, for det som en gang i verden var prisen for én. Kanskje var det der vi skulle ha begynt, med å få prisene opp på realistiske nivåer igjen?

Skrev han, og sikret seg dermed spesialbehandling på Norwegians flight DY1502 til Praha – om han skulle være så heldig overhodet å befinne seg på den.

Toppillustrasjon: Norwegian-maskin i lufta. Bloggerens eget bilde.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s