Gir bort blogg med gratisversjoner av nettavisenes betalingsartikler – gratis, selvfølgelig

Man er flyvende forbannet på nettavisenes betalingsmur-praksis, når de skamløst planker andre mediers gratisartikler, for så å resirkulere dem på egne plattformer – mot betaling. Og, ikke minst, hvilke vanvittige uvesentligheter de tar betalt for.

Det er også årsaken til at jeg i våres etablerte bloggen Fripluss på impuls. Navnet, og løsningen, kunne ha vært bedre, selvfølgelig, men den ble altså rigget til in the spur of the moment, som de sier, og helt uten tanke for at den kunne ha vært betydelig bedre. For det kunne den, om den hadde vært drevet av noen som la litt sjel og kjærlighet i arbeidet. Det har jeg ikke gjort. Ikke fordi jeg ikke brenner for det, men fordi jeg altså er familiefar, og dertil yrkesaktiv, med for mange øvrige jern i ilden.

Av samme grunn har jeg også for lengst bestemt meg for å gi den bort, om noen skulle føle seg kallet til å følge opp intensjonen om å dele de kostnadsfrie originalene av nettavisenes videresolgte tyvegods.

Pluss-journalistikken betalingsmurer journalistikk nettaviser aviser
Er det sånn vi vil ha det? Og, ikke minst, vil vi betale for det? Bloggers montasje.

Jobben, om man kan kalle den det, er gresselig enkel. Kopier noen innledende linjer fra det skamløst betalingsbetingede tyvegodset, google noen av de avgjørende stikkordene, og kopier noen linjer fra originalsak, på engelsk eller norsk, og verden er en gratis, ofte langt bedre, gjengivelse rikere. Med lenke, selvfølgelig. Lenken er og gir alt!

Et slikt alternativ kan fort vise seg et go to-sted, for dem som måtte dele vårt syn på nettavisenes skamløse frekkhet. Derfor overdrar jeg den gladelig, helt gratis, selvfølgelig (noe annet ville være i strid mot bloggens grunntanke, om at information wants to be free) i håp om at noen, gjerne et kollektiv at bidragsytere, finner utfordringen fristende. Forutgående kjennskap til WordPress, som er bloggens publiseringsplattform, er muligens en liten forutsetning.

Send meg bare noen linjer via dette kontaktskjemaet (eller en melding på Twitter eller noe), så begynner vi å snakke:

Går det ikke som jeg håper, får den bare fortsette sin mistrøstige tilværelse, stemoderlig behandlet, som den engang er.

P.S. Og fortsatt fins det dem som klør seg i hodet over avisenes fallitt.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s