Vin skaper stort engasjement – også på det dype nettet – DN.no

Fornøyelig og svært treffende satire fra DN-journalist Lars Backe Madsen, aktuell med boken Husmor (73), Gjøvik, tuftet på lørdagsspalten som har versert i Dagens Næringsliv i nærmere to år.

Problemet, selvfølgelig, er at en ikke uvesentlig del av avisens (og, vil jeg tro, bokens) lesere ikke udelt finner humoren fornøyelig, men også bestående av eksempler til etterfølgelse. Tro meg, jeg kjenner inntil flere av arten.

Kanskje fordi de anser snobberiet vel så forbilledlig som morsomt? Jeg vet ikke. Les selv – og lik og del, som det heter:

Finnes det egentlig god vin til under tusenlappen?

Vi er på vei inn i høysesongen for god mat og drikke. Juleselskapene har begynt og firmaer skal gi bort vin til forretningsforbindelser. På torsdag er det spesialslipp av dyre viner på Vinmonopolets utsalg på Aker Brygge, hvor folk ligger i kø om natten for å komme først inn når det åpner.

Interessen for vin har økt blant kjøpesterke nordmenn, og mange liker å dele sin kunnskap om dufter, smaker og egen vinkjeller i lukkede fora på internett. I tråd med god etikk, og av hensyn til vinkjennernes familier, har vi valgt å anonymisere og fabulere så godt vi kan.

Da Trump vant valget, feiret vi med amerikansk vin. En Mayacamas fra 2009. Herlig, altså.

Finansanalytiker (41), Slemdal

Kilde: Vin skaper stort engasjement – også på det dype nettet – DN.no

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s