DAB-bråk til liten nytte

Så er altså DAB-spetakkelet over for denne gang, etter at Stortinget i dag vedtok stenging av FM-nettet, fra og med januar 2017.

Til digitalentusiastenes jubel, selvfølgelig, og til de analogt anlagtes store sorg.

Skjønt det må medgis at jeg ikke er en FM-bruker selv, er det klart jeg, som FM-tilhengerne, finner et vedtak som innebærer skroting av ti millioner FM-radioer, svært bekymringsfullt. Og det til fordel for en løsning som koster milliarden, i nettutbygging alene (hertil kommer selvfølgelig alle DAB-apparatene publikum selv må skaffe til veie), og som allerede er en akterutseilt teknologi.

Jeg er, som nevnt, ingen FM-bruker, men blir ingen DAB-bruker heller, enda jeg er en flittig radiolytter – noe som ingenlunde betyr at jeg gir meg lang-, mellom- og kortbølgene i vold, men nettradio (spesielt denne her), som vil være løsningen for oss alle i fremtiden, ikke minst når mobilabonnementene i fremtiden inkluderer fri datatrafikk – på hvilket tidspunkt DAB-teknologien er mer avleggs enn den allerede er.

Men alt dette har jeg vært inne på før. Tilgi likevel at jeg sitter og rister smått oppgitt på hodet – hvor uberørt jeg enn måtte være av vedtaket, som om få år ikke bare er meg, men de aller fleste fullkomment uvedkommende.

Bra jobba, Stortinget!

Illustrasjon: Tivoli FM/AM-radio, tegnet av blogger.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s