Den vakre drømmen om fastlandet

Denne ukens utgave av vår lokalavis vier hele elleve sider, som for øvrig tilsvarer nesten hele avisen (foruten forsiden over), til øyas fremtid med den forjettede fastlandsforbindelsen, som utvilsomt er noe spesielt, med tanke på at prosjektet neppe vil se dagens lys – noensinne.

Jeg skulle naturligvis ønske broen kom, jeg med, men med en opprinnelig kostnadsramme på 19 milliarder kroner, som i skrivende stund har est til omfangsrike 43 milliarder, and counting, er jeg redd det er på tide å se realitetene i øynene – i et land som alt strever med ikke å tømme Oljefondet.

En fergefri E39 langs vestlandskysten, er blant annet tenkt løst med flytende undervannstunnel over Bjørnefjorden, som ville forbinde denne bloggerens kommune med bergenshalvøyen. Illustrasjon fra Statens vegvesen.
En fergefri E39 langs vestlandskysten er blant annet tenkt løst med flytende undervannstunnel over Bjørnefjorden, som ville forbinde denne bloggerens kommune med bergenshalvøyen. Illustrasjon fra Statens vegvesen.

Troen på slike overskridelser vitner om en smule oppblåst inntrykk av egen region og eget lokalsamfunns nasjonale betydning, frykter jeg.

Jeg klandrer ikke lokalavisen, hvis primæroppgave tross alt er å holde lesernes moral oppe, men når tallknuserne omsider konkluderer om de samfunnsøkonomiske gevinstene, eller mangelen derpå, er jeg redd vi må fastslå at det var en vakker drøm.

Men en drøm like fullt, med Soria Moria blinkende hinsides fjorden.

Det er klart jeg syns det er trist, for få hadde, som jeg tror bloggen lenge har båret bud om, verdsatt en fastlandsforbindelse mer enn meg, men tristere er det at lokalpresse og -politikere kaster blår i øynene på stedets innbyggere, som nok hadde tjent på større nøkternhet og mindre fallhøyde, når realitetene omsider innhenter oss.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s