Teknikkens vidunderlige verden?

Noen ganger føles det som om den teknologiske utviklingen snegler seg avgårde. Det er lenge siden jeg publiserte min første bloggpost fra en mobil. Faktisk husker jeg det som det var i dag, men det er 13 år siden jeg satt i en minibuss, på vei til HV-øvelse i Rena leir, med en Sony Ericsson-mobil i lanken, og postet bloggposter via e-post. Skjønt litt har skjedd siden da. Som da Apples digitale assistent, Siri, for noen år siden muliggjorde styring av enheter, så vel som diktering, som det fremgår av dette gamle videoklippet:

Jeg har fortsatt den nå fem år gamle mobilen, og burde nok ha tatt steget ut i nyere utvikling for lengst, men det er rart med det, har man først satt seg fore å refse samfunnet for dets himmelropende forbruk, bør man kanskje putte pengene hvor en har munnen, om De tilgir anglisismen. Men nå synger den på siste verset, altså, og jeg bruker engang dingsene mine i mitt daglige virke (den forbedrede kamerakvaliteten er grunn nok alene), så vel som oppdrag på fritiden – som de regelmessige referatene fra datters håndballkamper, på oppdrag fra foreldrekollegiet.

Etter gårsdagens kamper besluttet jeg derfor å bruke den håndholdte og antikverte teknologien for alt den er verdt. Følgelig bærer det følgende kampreferatet unektelig preg av å være diktert til Siri, ved hjelp av Notater-verktøyet på en femårig mobil, synkronisert mot en Mac, hvor renskrivingen fant sted. For det trengs, når Siri tolker “målvakt” som “morgenvakt” (!) og sånn, men i det store og hele likevel forenklende. Bildene er også knipset med samme oldtids-mobil. Så here goes:


Firedobbelt tysnestap

Tysnes-Bønes 01
Tysnes jenter 15 tapte 18-35 mot Bønes.

I denne artikkelen får du se flere bilder av offensive Tysnes-jenter, for offensive, det var de. Det er bare ett problem: Motstanderne var mer offensive, da håndballjenter fra Kvinnherad, Osterøy, Bønes, Vadmyra og Tysnes satte hverandre i stevne i Tysneshallen på lørdag.

TEKST OG FOTO: JARLE PETTERSON

Det var fem kamper fulle av driv og tempo som skulle prege denne dagen, men resultatene svarte trolig ikke helt til hjemmelagenes forventning.

Jenter 13, Tysnes-Kvinnherad

Tysnes-Kvinnherad
Malin Dalland prøver å parkere ballen i Kvinnherad-målet.

Denne kampen hadde Kvinnherad et klart overtak, men Tysnes kjempet tappert, selv om pauseresultatet skulle bli 2-8 i kvinnheradfavør. Kvinnherad-jentene ga for dagen en god kombinasjon av godt spill og en dyktig målvakt. Hjemmelaget hadde mange gode målsjanser, men var kanskje noe preget av angrepsvegring. Målvakt Emma Marie Brundtveit sto som en påle i mål, og har treffsikre skudd, som resulterte i to straffescoringer.

Takket være en scoring da det gjensto fire sekunder av kampen, ble sluttresultatet 6-14.

På tysneslaget, med mål i parentes: Emma Marie Brundtveit (2), Anette Christensen, Mia Jensen Nes (1), Annica Reimdal Vee (2), Malin Dalland, Elise Vermedal, Alida Tvedt Petterson, Siren Nilsen, Julia Rose Bautista Søreide (1), Kristine Pettersen Opdal, Hanna Langballe og Brita Nødland Austvik.

Trenere: Catrine Nilsen og Yvonne Kongsvik Eilertsen.

Jenter 14, Tysnes-Osterøy

Tysnes-Osterøy
Tysnes-jentene hadde mange gode målsjanser.

Denne kampen startet med en svak ledelse til Osterøy, men Tysnes utlignet snart. Etter elleve minutter viste tavla 5-5, men da satte Osterøy fart. Resultatet ved pause var 6-11, en målforskjell som bare skulle øke i andre omgang. For Tysnes skulle kampen endte 10-22.

På tysneslaget, med mål i parentes: Synne Malkenes, Ida Lie Solheim (1), Malene Skår Hagen, Marita Fagerbakk Lunde, Nathalie Dalland, Oda S. Årbakke (1), Mari Meland, Karoline Hauge Hansen, Sarah F. Lavik (3), Anni E. Dalland (5) og Ida Lie Solheim.

Trener: Yvonne Kongsvik Eilertsen.

Jenter 15, Tysnes-Bønes

Tysnes-Bønes 02
Tross stor målforskjell, var tysnesjentene ukuelige.

Også i denne kampen så det ut til at tysnesjentene møtte sine overkvinner, selv om det ikke skortet på innsatsen. Et seiersultent bøneslag drev Tysnes i hyppig forsvar, med litt for mange bønesmål til følge. Pauseresultatet var 10-18. Tysnes skulle imidlertid ikke miste motet av at målforskjellen økte. Kampen var preget av høyt tempo og dristige angrep til siste slutt, og endte 18-35.

På tysneslaget, med mål i parentes: Emma Elgsås, Petra Sløgedal, Emma van Schaik (1), Norunn Ebbesvik (2), Signe Pettersen Oppdal (1), Julie Bakke (5), Ingeborg Flakke (1), Maria L. Hagen (7), Hannah Halvorsen, Anni Elise Dalland (1) og Malene Skår Hagen.

Trenere: Øystein Bakke, Øystein Flakke, Sveinung Halvorsen og Terje Sløgedal.

Jenter 13, Tysnes-Vadmyra

Tysnes-Vadmyra
Julia Rose Bautista Søreide gjør et forsøk på å plante ballen i Vadmyra-nettet.

Etter tre strake tap, var det nok mange som hadde forhåpninger til den siste kampen, mellom Tysnes og Vadmyra jenter 13. Så var det også helt andre takter på åpningen i denne kampen, som etter få minutter viste 6-5 i tysnesfavør. Det skulle imidlertid snu, men ikke verre enn at førsteomgangen endte 9-11. En rekke aggressive angrep i starten av andre omgang, skulle vise seg å ikke bære frukter. Tvert om økte Vadmyra avstanden. Og økte avstanden, til tavla viste 11-22 ved fullgodt løp.

På tysneslaget, med mål i parentes: Synne Malkenes, Marita Fagerbakk Lunde, Nathalie Dalland, Mia Jensen Nes (2), Annica Reimdal Vee (3), Malin Dalland, Julia Rose Bautista Søreide (2), Annette Christensen, Brita Nødland Austvik (1), Kristine Pettersen Opdal og Emma Marie Elgsås Bruntveit (3).

Trenere: Henriette Vevatne Lunde og Yvonne Kongvik Eilertsen.

Kvinnherad jenter 13 slo for øvrig Vadmyra 17-13. Dommer i samtlige kamper: Rune Kausland.


Joda, litt stivt språk ble det nok, som følge av at jeg ikke har for vane å diktere, og fremdeles føler at formuleringene flyter bedre over et tastatur. Så er også teknologien forholdsvis ufullkommen, men på god vei, og helt ærlig: Er jeg ute og i farta, hender det at jeg dikterer en SMS til Siri, spesielt om den rommer mer enn en håndfull setninger.

Gi utviklingen noen år til, og dette går veien. Erfaringen jeg kan trekke fra eksperimentet over, er at jobben definitivt ble forenklet. Språk og stil derimot, blir nok i overkant oppstyltet. Moro lell, for oss litt tastetrette, som en gang i verden begynte med skrivemaskin.

Dessuten, med mulighet for i tillegg å ta opp og publisere både audio- og både videoklipp on the fly, er det klart mulighetene er legio.

Toppillustrasjon: Apples digitale assistent, Siri – til glede og besvær. To år gammel tegning, begått av blogger, som altså har en svigerinne ved navn Siri.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s