Happy 1. mai!

Det hevdes at vi er oss selv nærmest, selv om regler uten unntak overhodet ikke behøver å regnes til unntakene. Som medlem av prekariatet, har jeg likevel prøvd å sette landets interesser foran egne, når jeg annethvert år har begitt meg til valgurnene. Det er en innstilling som i alle år har hindret meg i å stemme sosialistisk. Underforstått: man har, av solidariske hensyn, stemt borgerlig.

Ikke desto mindre ser jeg ikke annet enn at flertallet stemmer i tråd med egne interesser. Av samme grunn er det heller ikke så merkelig at Frp kom til regjeringsmakt, just da den norske velstanden hadde nådd sitt klimaks.

Vi var kommet til et punkt der én bolig ikke lenger var normen, men både to og tre, slik at Gud og hvermann kunne få anledning til å kjenne hvor deilig det er å snappe hårdt tiltrengte midler fra en strevende leietager. Hytter og båter ikke medregnet.

Joda, vi er blitt et vemmelig land.

For én gangs skyld bør jeg kanskje slutte å tenke så forbannet solidarisk, men stemme i tråd med egne interesser, jeg også. Så ja, man overveier en forsiktig flørt med sosialismen til høsten, slik verden av i dag engang ser ut (hvem hadde trodd at sosialismen skulle tjene egoistiske motiver?).

Siden jeg aldri før har hatt egne interesser for øye, når jeg har lagt stemmeseddelen i valgurnen, er det ikke fritt for at jeg er spent på om jeg vil vende hjem med samvittighet tung som bly. Den som venter, får se.

Under enhver omstendighet syns jeg det må være på sin plass å gratulere alle og enhver med dagen.

Hipp, hipp og sådant mere.

P.S. Arbeidets dag eller ei: Som medlem av det nyss nevnte prekariatet, er man henvist til å arbeide, også i dag.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s